thông tin biểu ghi
  • Bài trích
  • Ký hiệu PL/XG: 615
    Nhan đề: Nghiên cứu đề xuất mô hình liên kết phát triển Actisô trong cộng đồng dân tộc thiểu số thuộc huyện Sa Pa, tỉnh Lào Cai /

DDC 615
Tác giả CN Nguyễn, Huy Văn
Nhan đề Nghiên cứu đề xuất mô hình liên kết phát triển Actisô trong cộng đồng dân tộc thiểu số thuộc huyện Sa Pa, tỉnh Lào Cai / Nguyễn Huy Văn, Vũ Hương Thủy, Phạm Thanh Kỳ, Nguyễn Sơn Nam
Tóm tắt The actual situation of planting and processing artichoke (Cynara scolymus, L.) for green food and medicinal herb in Sa Pa province in the period of 2011-2014 was investigated. The survey involved 220 communal people in Sa Pa and Ta Phin and interviews with 10 experts. Artichoke was agricultivated there mainly in some scattered communes of Sa Pa. In general, artichoke growers were in sore need of uniting and applying scientific and technical knowledge to stabilize production, increase profits, annual gross incomes, improving their livings. That various influential factors on artichoke production was identified clearly suggested a paradigm integration of developing artichoke. In good accordance with expert’s opinions, this analysis of the current situation proposed a paradigm integration of production development of artichoke in Sa Pa is in form of cooperative project.
Thuật ngữ chủ đề Nghiên cứu - Kỹ Thuật --Việt Nam
Từ khóa tự do Dân tộc thiểu số
Từ khóa tự do Actisô
Tác giả(bs) CN Vũ, Hương Thủy
Nguồn trích Tạp chí Dược học 2018tr. 43-48 Số: 03
000 00000nab#a2200000ui#4500
00118836
0029
00479B36708-25B7-4698-993B-1109C8B385E8
005201912121133
008081223s vm| vie
0091 0
039|y20191212113318|zthienvan
082 |a615
100 |aNguyễn, Huy Văn
245 |aNghiên cứu đề xuất mô hình liên kết phát triển Actisô trong cộng đồng dân tộc thiểu số thuộc huyện Sa Pa, tỉnh Lào Cai / |cNguyễn Huy Văn, Vũ Hương Thủy, Phạm Thanh Kỳ, Nguyễn Sơn Nam
520 |aThe actual situation of planting and processing artichoke (Cynara scolymus, L.) for green food and medicinal herb in Sa Pa province in the period of 2011-2014 was investigated. The survey involved 220 communal people in Sa Pa and Ta Phin and interviews with 10 experts. Artichoke was agricultivated there mainly in some scattered communes of Sa Pa. In general, artichoke growers were in sore need of uniting and applying scientific and technical knowledge to stabilize production, increase profits, annual gross incomes, improving their livings. That various influential factors on artichoke production was identified clearly suggested a paradigm integration of developing artichoke. In good accordance with expert’s opinions, this analysis of the current situation proposed a paradigm integration of production development of artichoke in Sa Pa is in form of cooperative project.
650 |aNghiên cứu - Kỹ Thuật |zViệt Nam
653 |aDân tộc thiểu số
653 |aActisô
700 |aVũ, Hương Thủy
773 |tTạp chí Dược học |d2018|gtr. 43-48|i03
890|c1|a0|b0|d4
Không tìm thấy biểu ghi nào