Dòng Nội dung
1
Phát triển phương pháp khuếch đại đẳng nhiệt Multiplex recombinase polymerase ampification dựa trên khả năng phát hiện đồng thời S. aureus và P. aeruginosa : Báo cáo tổng kết đề tài NCKH dành cho Cán bộ - Giảng viên 2021 / Phùng Thị Thu Hường; Trần Hồng Diễm cộng tác
Tp. Hồ Chí Minh : Trường Đh Nguyễn Tất Thành, 2021
36 tr. : hình ảnh, bảng biểu ; 30 cm.
Ký hiệu phân loại (DDC): 616
Đề tài nghiên cứu phát triển, tối ưu quy trình khuếch đại đẳng nhiệt multiplex RPA để phát hiện chính xác sự có mặt của DNA đặc trưng cho S.aureus và P.aeruginosa và khảo sát khả năng phát hiện của phương pháp đối với tế bào vi khuẩn
Số bản sách: (1) Tài liệu số: (0)
2
Situation of microbiological contamination in bottled drinking water products and some in uencing factors in Hau Giang province in 2020 / Vo Thi Thuy Loan, Tran Thi Tuyet Hanh // Tạp chí Khoa học Nghiên cứu Sức khỏe và Phát triển : Journal of Health and Development Studies- JHDS . - 2021. - p. 47-60. - ISSN: 2588-1442



Ký hiệu phân loại (DDC): 570
Bottled drinking water has become popular for consumption by customers. Bottled drinking water with pathogenic microbiological contamination is a public health concern. This study aimed to describe the current situation of microbiological contamination in bottled drinking water products, food safety conditions and some in uencing factors in production facilities in Hau Giang province in 2020. A cross-sectional study has been conducted in 2020 using quantitative and qualitative methods. The evaluation was carried out at 54 bottled drinking water production facilities, 108 workers/owners and 54 samples collected from facilities for microbiological analysis in the province. In-depth interviews were conducted with local government o cials on food safety, two owners of facilities and two workers. The quality of bottled drinking water in Hau Giang province was not good. The important factors a ecting the contaminated bottled drinking water products were identi ed. We recommend that: management agencies should frequently conduct sudden inspections and supervisions of facilities with no ensured food safety and strictly handle according to regulations. Owners of bottled water facilities should voluntarily comply with food safety. This study is particularly concerned with ensuring food safety conditions in the production of bottled drinking water to prevent products from microbiological contamination.
Số bản sách: (0) Tài liệu số: (1)