Dòng
|
Nội dung
|
1
|
Hóa học thực phẩm /Lê Ngọc Tú; Bùi Đức Lợi, ... Hà Nội :Khoa học và Kỹ thuật,2003 292 tr. ;21 cm. Ký hiệu phân loại (DDC): 664 Trình bày hoạt độ nước và vai trò của hoạt độ nước đối với cấu trúc và chất lượng của các sản phẩm thực phẩm; các tính chất chức năng hay là tính chất công nghệ của các hợp phần, nghĩa là những tính chất đã làm cơ sở khoa học cho các quy trình công nghệ sản xuất thực phẩm. Đồng thời giới thiệu các phương pháp biến hình lý học, hóa học và enzim học để cải biến cấu hình của các hợp phần nhằm tạo ra những đặc tính mới và từ đó có thể tạo ra được mặt hàng mới cũng như nâng cao được chất lượng của các sản phẩm thực phẩm. Số bản sách:
(20)
Tài liệu số:
(0)
|
2
|
Mechanism and theory in food chemistry / Dominic W S Wong Cham, Switzerland : Springer, 2018. (xvi, 450 pages) :illustrations (some color) ; 25 cm. Ký hiệu phân loại (DDC): 664 For the first time in over twenty-five years, this unique and popular textbook on food chemistry mechanism and theory has received a full update. Emphasizing the underlying chemical reactions and interactions that occur in foods during processing and storage, this book unifies the themes of "what", "how" and "why" in the language of equations, reactions and mechanisms. This book is the only work which provides in-depth focus on aspects of reaction mechanisms and theories in the chemistry of food and food systems. With more than 500 chemical equations and figures, this book provides unusual clarity and relevance, and fills a significant gap in food chemistry literature. It is a definitive source to consult regarding the important mechanisms that make food components and reactions tick. Mechanism and Theory in Food Chemistry has been a popular resource for students and researchers alike since its publication in 1989. This important new edition contains updates on the original text encompassing a quarter century of advances in food chemistry. Many parts of the original chapters are revised to make for smoother navigation through the subjects, to better explain the underlying chemistry concepts and to fulfill the need of adding topics of emerging importance. New sections on fatty acids, lipid oxidation, meat, milk, soybean and wheat proteins, starch and many more have been incorporated throughout the revision. This updated edition provides an excellent source of all the important chemical mechanisms and theories involved with food science. Số bản sách:
(0)
Tài liệu số:
(1)
|
3
|
Principles of food chemistry / John M DeMan ...[et al] Switzerland : Springer, 2018 xviii, 607 pages. : illustrations (some color) ; 27 cm. Ký hiệu phân loại (DDC): 664 Completely revised, this new edition updates the chemical and physical properties of major food components including water, carbohydrates, proteins, lipids, minerals vitamins and enzymes. Chapters on color, flavor and texture help the student understand key factors in the visual and organoleptic aspects of food. The chapter on contaminants and additives provides an updated view of their importance in food safety. Revised chapters on beer and wine production, and herbs and spices, provide the student with an understanding of the chemistry associated with these two areas which are growing rapidly in consumer interest. New to this edition is a chapter on the basics of GMOs. Each chapter contains new tables and illustrations, and an extensive bibliography, providing readers with ready access to relevant literature and links to the internet where appropriate. Just like its widely used predecessors, this new edition is valuable as a textbook and reference. Số bản sách:
(1)
Tài liệu số:
(1)
|
|
|
|
|