Dòng Nội dung
1
Advanced nutrition and human metabolism / James L Groff; Sareen Annora Stepnick Gropper
Belmont, CA : West/Wadsworth, 2000.
xii, 584 pages. : illustrations ; 28 cm.
Ký hiệu phân loại (DDC): 612.39
A text on normal metabolism, for upper division nutrition students. Contains sections on cells, macronutrients, regulatory nutrients, homeostatic maintenance, and nutrition knowledge base. Chapter-ending readings offer perspectives on clinical and pathological aspects of chapter topics. This third
Số bản sách: (1) Tài liệu số: (0)
2
Beer : health and nutrition / Charles W Bamforth
Oxford ; Ames, Iowa : Blackwell Science, 2004
199 p. : illustrations
Ký hiệu phân loại (DDC): 641.23
This important and extremely interesting book is a serious scientific and authoritative overview of the implications of drinking beer as part of the human diet. Coverage includes a history of beer in the diet, an overview of beer production and beer compositional analysis, the impact of raw materials, the desirable and undesirable components in beer and the contribution of beer to health, and social issues. Written by Professor Charlie Bamforth, well known for a lifetime's work in the brewing world, Beer: Health and Nutrition should find a place on the shelves of all those involved in providing dietary advice.
Số bản sách: (0) Tài liệu số: (1)
3
Contemporary nutrition :A functional approach /Gordon M. Wardlaw, Anne M. Smith, Angela L. Collene.
New York, NY :McGraw-Hill Co.,2013.
1 v. (various paging) ;28 cm.
Ký hiệu phân loại (DDC): 612.3
Số bản sách: (1) Tài liệu số: (0)
4
Diet, nutrition and the prevention of chronic diseases : report of a joint WHO/FAO expert consultation / World Health Organization
Geneva : World Health Organization, 2003
160 pages. ; 25 cm.
Ký hiệu phân loại (DDC): 613.2
This report examines the science base of the relationship between diet and physical activity patterns and the major nutrition-related chronic diseases. Recommendations are made to help prevent death and disability from major nutrition-related chronic diseases. These population, nutrient-intake, and physical activity goals should contribute in the development of regional strategies and national guidelines to reduce the burden of disease related to obesity, diabetes, cardiovascular disease, several forms of cancer, osteoporosis, and dental disease. The recommendations contained in this report are based on the examination and analysis of the best available evidence and the collective judgment of a group of experts from WHO and FAO (Food and Agriculture Organization).
Số bản sách: (0) Tài liệu số: (1)
5
Dinh dưỡng học / Đào Thị Yến Phi chủ biên, Đoàn Thị Ánh Tuyết, Nguyễn Phương Anh, Đoàn Thị Kim Thoa
Hà Nội : Y học, 2022
xvi, 541 tr. : minh hoạ ; 28 cm.
Ký hiệu phân loại (DDC): 613.2
Trình bày đại cương về dinh dưỡng học; chất dinh dưỡng đa lượng; chất dinh dưỡng vi lượng; các vitamin; chất khoáng vi lượng; giá trị dinh dưỡng của thực phẩm; sinh lý tiêu hoá thức ăn và hấp thu dưỡng chất; chuyển hoá năng lượng và khẩu phần ăn hợp lý; đánh giá tình trạng dinh dưỡng; ngộ độc thực phẩm; dịch tễ học về dinh dưỡng và các phương pháp nghiên cứu trong dinh dưỡng cộng đồng...
Số bản sách: (5) Tài liệu số: (0)